Jeg er inspireret af Vadehavets sjæl, lys og farver.
-og forsøger at udtrykke kontrasterne mellem den ro og uforudsigelighed,
som findes i vinden, havet og mig selv!

Som barn, har jeg været så heldig at vokse op i et musisk - kreativt hjem, hvor begge mine forældre kunne tegne, male og inspirere med deres kreativitet. Vi brugte mange vinteraftener rundt om spisebordet, hvor min mor lærte mine brødre og jeg perspektivtegning på brunt indpakningspapir, imens min far spillede på banjo, violin eller harmonika. Som 9 årige fik jeg min første malerkasse med oliemaling - Det var stort!  

Hele mit liv har jeg boet ved Vesterhavet og vokset op med dagligt at lytte til Blåvands Radio og spadsererture på Esbjerg Havn. Lige siden barnsben har Vesterhavet haft en tiltrækningskraft på mig. Det ene øjeblik blidt og roligt og det andet øjeblik vildt og voldsomt. Det at se, hvordan lyset og farverne skifter konstant, har givet mig mange magiske øjeblikke.

Jeg er autodidakt billedkunstner og uddannet keramiker og underviser. 
Til daglig underviser jeg halvdags på Kunstskolen Arcus. En kunstskole for talenfulde voksne udviklingshæmmede og psykiske sårbare. Et arbejde der er til stor glæde og inspiration for mig.

Fra 1992 til 2006 havde smykke- og billedkunstner Jytte Krarup og undertegnede Galleri DYKRA i hjertet af Esbjerg. Nogle vilde og spændende år, hvor vi i fællesskab malede mange store ekspressive landskabsmalerier. Vi fik efterhånden opbygget en lille kulturperle i byen, som dannede ramme for mange forskellige arrangementer, - såsom lyrikaftener, modeopvisning, vinsmagning, kunstmarkeder, undervisning, revyer, russisk opera, CD- og bogudgivelser, foredrag, musik, udstillinger af kunstnere, kunsthåndværkere og egne værker. Et samlingssted, hvor mange spændende mennesker kiggede forbi.

Efteråret 2006 stod byggeriet af mit eget galleri færdigt. En tilbygning i forlængelse af privatboligen, som ligger 200 m fra Ho Bugt. Med den pragtfulde natur udenfor hoveddøren, har mine værker ganske langsomt bevæget sig over i en naturalistisk udtryksform. Min fascination af Vadehavet, det åbne landskab med den høje himmel og det kølige vand. Gåture i området, at mærke vinden i ansigtet, duften af hav og salt, observere det konstant skiftende lys. Alle disse sanseindtryk under huden, gør mine landskabsmalerier til en nødvendighed.

Galleri Dykra, 1992 til 2006

Kunstskolen Arcus


Deutch English (UK)